Πρόκειται για μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας. Η γνωστή παραλία της Βοϊδοκοιλιάς στο πίσω μέρος της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας και από κάτω από το κάστρο του Νέστορα, πρόκειται για μια ειδιλλιακή παραλία.

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Μεσσηνία (Περιοχή της Πύλου). Έχει λεπτή άμμο και μέσα και έξω. Η φύση έχει δημιουργήσει ένα τέλειο ημικύκλιο, ενώ από πάνω δεσπόζει το Παλαιόκαστρο. Δεν είναι οργανωμένη για το λόγο αυτό προνοήστε για προμήθειες.

Απέχει περίπου 4 χλμ. από τη Γιάλοβα εάν και η διαδρομή μέχρι να φτάσετε θα σας κουράσει λίγο περισσότερο γιατί πρέπει να κάνετε τον κύκλο της λιμνοθάλλασας.

Βοϊδοκοιλιά - Τι να προσέξετε

1. Προνοήστε για προμήθειες, δεν υπάρχει καντίνα/cafe πλησίον

2. Δεν έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες

Στην μέση της διαδρομής Μεθώνη προς Φοινικούντα δίπλα από την νέα επαρχιακή οδό που κατασκευάστηκε πρόσφατα, συναντάμε υπέροχες παραλίες. Η πρώτη παραλία είναι οι "Λάμπες" Μεθώνης. Είναι μια μικρή σε μέγεθος παραλία στην οποία κυριαρχεί το βότσαλο. Μέχρι σήμερα παραμένει ερημική και οι επισκέπτες της είναι ελάχιστοι. Η δεύτερη παραλία που συναντάμε είναι οι "Λάμπες" Φοινίκης. Έχει καταπληκτική αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά. Δέχεται πολλούς επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στην διαδρομή Μεθώνη - Κορώνη και λίγο πριν την Φοινικούντα συναντάμε την παραλία που φέρει το όνομα «Μαυροβούνι». Από εδώ ξεκινά μία τεράστια παραλία με καταπληκτική αμμουδιά η οποία καταλήγει στον οικισμό της Φοινικούντας και στην θέση «Ανεμόμυλος». Είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσσηνίας.

Επισκευθειτε την παραλια Λουτσα - Τσαπι στην Φοινικουντα Μεσσηνιας Αφού περάσουμε τον οικισμό της Φοινικούντας μπορούμε να απολαύσουμε τα πεντακάθαρα νερά και την υπέροχη αμμουδιά σε δύο ακόμη παραλίες της περιοχής, την «Λούτσα» και το «Τσαπί». Μοναδικές τοποθεσίες ιδιαίτερα η παραλία «Τσαπί».

Γραφικό παραθαλάσσιο θέρετρο με γαλήνιες αμμουδερές ακρογιαλιές και γαλαζοπράσινα νερά, ο Φοινικούντας (γνωστός σε όλους ως η Φοινικούντα) αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό πολλών Eλλήνων και ξένων τους καλοκαιρινούς μήνες.

Finikounda Weather

Mon Tue Wed Thu

Newsletter

The latest Akti Studios infomation from our weekly newsleter

Enter your e-mail Join now!


Name:

Email:

Copyright © 2010 akti studios Finikounda / All Rights Reserved.